Met een temperamentvolle 3 jarige zoon in huis was het tijd voor actie. Na de filmpjes en 2 gesprekken met Anke kan ik met andere ogen kijken naar het gedrag van mijn zoon. Ik stel mezelf vaker de vraag waar zijn gedrag vandaan kan komen. Daarnaast weet ik dat een oplossing ook niet altijd nodig is. Accepteren is soms al genoeg. En dat geeft rust bij ons als ouders en bij mijn zoon.

Karin (zoon van 3 jaar)

Omdat we al jaren met het gedrag van onze temperamentvolle dochters sukkelen, dat we in een vicieuze cirkel zaten, zijn we de cursus bij Pentakel gaan doen. We zijn daardoor meer beginnen nadenken over wat er juist achter het gedrag zat en we probeerden ook op een rustigere manier om te gaan met alles, al lopen we helaas nog steeds tegen zaken op. Vooral de gesprekken waren voor ons heel fijn, het feit dat er concrete zaken op je eigen situatie worden aangereikt.

Stefanie, dochters van 8 en 5

Ik heb de cursus gevolgd voor mezelf als coach om me verder te professionaliseren. Je brengt alles heel helder en het is een plezier om naar je filmpjes te kijken en te luisteren!

Dankjewel!

Maryse

Een fijne cursus met extra handvatten voor een soms driftige kleuter. De tips die Anke heeft gegeven zijn zinvol en de moeite waard. Dank daarvoor 😁

Lonneke

Het was een fijne en duidelijke cursus, hoewel ik zelf al veel wist, toch wat andere aanvullingen en bevestigingen gekregen.
Vooral fijn om te weten dat een hoop uit spanningen door angst ontstaat en nu kan ik daar op in spelen.
Na een goed gesprek met mijn partner na de afspraak met Anke en wat daar uit was gekomen, doet hij ook meer zijn best en merk ik gelijk al meer rust in huis. Papa was helaas ook een groot spanningsveld voor hem. Hij werkt er nu zelf aan om zijn werk niet mee naar huis te nemen, hij zegt dat het daarmee te maken heeft waardoor hij zo kan reageren op het mannetje. Dat met het hartje gaan we nog uitproberen in het nieuwe schooljaar. Hij weet inmiddels dat ik een armband draag met zijn naam er op, dus ik zit nog iets te verzinnen, wat dan ook veilig is tijdens het spelen (dat hij niet ergens achter blijft hangen) of eventueel in z’n tasje kan meenemen wat dan gelijk staat aan mijn armband. De cursus heeft zeker wel verschil gemaakt voor ons!

Talitha

We hoopten met deze cursus meer inzicht te krijgen in de achtergrond van de boosheid. We wilden graag leren hoe we hier het beste mee om kunnen gaan om zo onze dochter beter te kunnen helpen.

Bedankt voor de interessante cursusvideo’s, oefeningen en de fijne gesprekken. We hebben er veel aan en zijn er bewust mee bezig. De cursus geeft een beter beeld van hoe je kind situaties beleeft en maakt dat je je daar zelf ook beter in kunt leven. We zien ook al wat vooruitgang en daar zijn we heel blij mee. We hebben het gevoel dat we onze dochter beter kunnen helpen nu.

een moeder

Wat een fijne cursus. Mooi, kort en krachtig en bruikbaar. Mijn kids zijn al groot maar ik herkende heel veel van wat je allemaal noemde. Bedankt! Ik heb veel mensen naar je verwezen 😉

Jet

Het gaat dankzij de tips uit de filmpjes en teksten die ik gezien heb echt al een stuk beter. Ik ben echt net anderhalf uur terug van mijn weekje weg en er escaleerde thuis direct iets (de oudste vond het cadeau niks wat ik voor hem meegenomen heb) en heb dit rustig om kunnen buigen. Ik heb hem ipv boos te worden (hij ging met dingen gooien) hem op schoot genomen en geknuffeld. En met hem gepraat en zijn gevoel erkent. Het werkte perfect ❤ (al was ik nu natuurlijk nog zen van mijn me-time haha)

Danielle

Wat ik erg fijn vind is dat Anke je tools geeft om situaties met je kind op een heel andere (positieve) manier te bekijken en benaderen. Ze is rustig, deskundig, duidelijk en positief!

Maartje

Hi Anke,

Ik wil nog even tegen je zeggen hoe waardevol ik je workshop heb ervaren. Het werkte enerzijds heel bevestigend en anderzijds liet het mij ook nadenken over elementen zoals bijvoorbeeld structuur (wat gewoon minder in ons zit van nature). Al met al denk ik er meerdere malen per dag aan en heeft het mooie gesprekken opgeleverd met mijn man. Bedankt daarvoor. Overigens ben je ook gewoon een heel leuk mens om naar te luisteren! Liefs

Anouk