het Spiegelgesprek heeft goed nagezinderd hier😀 … zondag besefte ik plots dat dit niet is voor hem, maar voor mezelf (dus ja, iets voor mezelf doen ligt altijd gevoelig). ik ben me ook een pak bewuster wanneer hij op dat knopje duwt waardoor plots mijn geduld op is. Je hebt me dus echt wel aan het denken gezet met het gesprek!

Jenilee, zoon van 1 jaar

Ik vond het een heel fijn gesprek. De dingen die jij hebt gezegd, hebben voor mij weer wat meer inzicht gegeven. Dat is heel fijn! Ik kom er in het nieuwe jaar zeker op terug om wellicht het coachtraject te starten.

Marije

Ik had zelf al veel gelezen en gehoord over temperamentvolle kinderen waardoor er zoveel theorieën en ideeën in mijn hoofd zaten, het gevolg was dat ik het bos door de bomen niet meer zag. Door allereerst de masterclass te volgen, kon ik de link leggen dat ‘de oplossing’ bij mij lag. Na de masterclass vroeg ik ook een gratis spiegelgesprek aan met Anke en tijdens het gesprek kwamen gevoelige zaken van het verleden naar boven. Anke is een superlieve dame die aandachtig luistert, goede en praktische tips geeft waarmee je echt aan de slag kan. Eerlijk, ik was best nerveus voor het gesprek zo 1-op-1, maar je moet het gewoon doen!

Sandrine

Wij hebben een paar maanden geleden een leerzame Webinar van Anke gevolgd. Haar manier van uitleggen sprak mij direct aan. Ik volgde haar al even. Later kregen we de mogelijkheid om een vrijblijvende krachtig consult/opvoedboost te boeken . Hier hebben wij dan ook gebruik van gemaakt. Anke stelt goede vragen en denkt goed mee. Wellicht dat wij in de toekomst ook met het vertaaltraject bij jou aan de slag gaan. 

Marcella

Voor de opvoeding van onze lieve en pittige dochter hadden we hulp nodig. Net op een moment dat we dachten: “het is toch niet alleen een fase en gaat wel over”, kwam Anke op ons pad met de ‘opvoedboost’. Een half uur waarin Anke mooi inzicht gaf in de behoefte en wensen van onze dochter. En een paar goede handvatten waar we meteen mee aan de slag konden. Een aanrader om bewuster aan de slag te gaan en stappen te zetten in het opvoeden van je (temperamentvolle) kind. 

Liselotte

Bedankt voor je hulp en lichtpuntjes tijdens het opvoedboost-gesprek. Voor nu is verdere hulp niet nodig, Wie weet tot ziens en Keep up the good work!

T.

Toen ik een afspraak in plande met Anke, wist ik even echt niet meer wat ik moest doen. Elke avond met het naar bed brengen van mijn zoon (10) hadden we enorme ruzie.

Tijdens de eerste tien minuten in gesprek met Anke, maakte ik een situatie schets. Mijn woorden, mijn beelden, mijn ervaringen …. En mijn blinde vlek. Anke wist in die korte tijd boven water te krijgen wat ik niet zag. Ik heb in het leven van mijn zoon verschillende rollen; vriend (samen op de trampoline), moeder (natuurlijk), maar tijdens lockdowns ook juf. Dit is hartstikke verwarrend, want wat is het irritant als je “vriend” verteld dat je moet tandenpoetsen en naar bed moet.

Superduidelijk en hierdoor is het probleem direct opgelost, en kan ik mijn zoon zonder problemen als moeder naar bed brengen, zonder ruzies.

Anke bedankt !!

 

Masja

Als het negatieve gedrag van je kinderen versterkt wordt door je eigen emoties kom je in een negatieve cirkel. Ik ben met hulp van Anke gaan kijken naar mijn eigen opvoeding en emoties, dus vooral welke normen en waarden ik heb over opvoeding. Nu weet ik ook waarom bepaald gedrag bij mij triggers zijn en ik er zo emotioneel (bijv. boos) op reageer. Nu ik weet dat gedrag meestal een onderliggende behoefte heeft lukt het mij om rustiger reageren en bedenken wat ik zelf fijn had gevonden als kind i.p.v. voorbij gaan aan de emoties en behoeftes van je kind. Het laat je even op een andere manier nadenken over dynamiek en triggers.

Chantal

Ik kwam bij Anke voor hulp bij de opvoeding en problemen die spelen bij mijn dochter van net 9 jaar. Hoe kan ik het beste omgaan net haar woede aanvallen maar vooral hoe kan ik ze voorkomen. Waar komen deze gevoelens vandaan en hoe kan ik haar daarmee helpen om meer harmonie in mijn gezin te krijgen. Anke komt over als een professioneel ervaren persoon, ze begrijpt goed wat je voelt en zegt en gaat daar goed op in. Ze kan goed luisteren en is zeer vriendelijk, oprecht en eerlijk in wat ze zegt en wil je echt graag verder helpen.

Anoniem

Met onze dochter gaat het een stuk beter. We hebben veel gehad aan de sessie met jou. Voor ons heeft het veel inzichten gegeven, belangrijkste denk ik was dat de boosheid er mag zijn, weg nemen is niet mogelijk maar wel begrenzen. De heftige buien met krijsen en totaal niet te bereiken zijn, hebben we bijna niet meer gehad gelukkig. Heel fijn dat het niet meer zo escaleert. Nogmaals veel dank voor je heldere uitleg en adviezen. Het sprak ons erg aan!

 

Willemijn