Het gaat nu iedere dag een stapje beter lijkt het. Vooral in de acceptatie en het “zijn” met de boze buien, is door jou iets aangeraakt waar ik al jaren naar zocht. Ook de oefening van je kind in gedachte op schoot heeft daaraan bijgedragen. Ik luister hem soms als ik, bij mezelf, of bij haar, verwijdering voel.

Doordat ik meer kan zijn met het gedrag, voel ik me veel kalmer en kan ik zelf ook rustiger mijn grenzen of behoeften met haar en haar zusje delen. Niet altijd natuurlijk, maar ik leer elke dag. Mijn dochter is veel dichterbij gekomen. En zet steeds weer een stapje naar me toe. Dat maakt me zielsgelukkig en dankbaar.

Op vrijdagavond mag ze bij mij in het grote bed in slaap vallen en brengt papa haar later naar haar eigen bed. Dat is onze avond. Dan lezen we samen of kletsen we of masseer ik haar. Dat vindt ze heerlijk. En ik ook! Ik voel dat die afspraak ons ook heel veel oplevert in de rest van de week. Dus ja, het gaat goed. De boze buien zijn er op dit moment zelfs nauwelijks!

We gaan binnenkort met vakantie. En ik heb er alle vertrouwen in dat we een fijne vakantie zullen hebben. Het zal af en toe botsen en knetteren, maar we gaan ook van elkaar genieten. Aandacht geven aan wat wel goed gaat en meeveren met een uitbarsting.

Bedankt Anke!

M.

Ik ben bij Anke terecht gekomen met een vertaalvraag: mijn zoon (9) is vaak boos, snel afgeleid en een enorme treuzelaar. Wat heeft hij nodig ?

Al direct is duidelijk dat de vertaling heel anders in elkaar zit, het zal het omgekeerde worden: wat probeert mijn zoon mij te leren door middel van zijn gedrag ?

Interessant en spannend, want nu is er opeens een boodschap voor mij en ik weet niet of ik die boodschap wel leuk ga vinden. De intake leverde direct al de nodige aandachtspunten op, want hardop iets vertellen aan een vreemde is toch ook best confronterend. Vervolgens is Anke met deze informatie aan de slag gegaan, en de boodschap was prachtig: deze ongeduldige doener mag veel vaker een langzame dromer zijn !! Best handig met mijn creatieve hobby, en mijn actieve levensstijl (als moeder is er altijd wel iets te doen).

Ik ga met deze mooie liefdevolle boodschap aan de slag, en bedank Anke voor de mooie en treffende vertaling. Het is echt een aanrader om eens zo tegen de “problemen” aan te kijken, zeer leerzaam en nuttig.

Masja

Ik vond vooral de gevoelsoefening met jou waardevol. En fijn dat die later werd doorgestuurd. Zodat die kan worden herhaald wanneer je maar wilt of wanner je hem nodig hebt. En het letterlijk bedanken van het kind.

Het probleemgedrag accepteren, ook juist in het moment wanneer het er (zeer heftig) is. En ik was al heel lang op zoek naar wat er nou gespiegeld werd. Ik kan nu aan de slag met het gespiegelde. Heb een schriftje naast mijn bed liggen. Heb het boek fluisterkind gekocht. En een boek dat precies gaat over datgene dat jij zei dat me gespiegeld wordt. Dus er is werk aan de winkel. Over dat resultaat kan ik nog niet veel zeggen. Maar de bewustwording zorgt al voor beweging. Het grootste leermoment is het besef hoe bang ik eigenlijk ben voor ruzie en conflict.

Je bent een fijn mens, waarbij ik me direct op mijn gemak voelde. Ik voelde me direct veilig om volledig bij je leeg te lopen;-)

 

Maaike