Ik heb bij Anke het vertaaltraject gevolgd in de hoop dat mijn jongens wat vrijer en zelfstandiger zouden worden. Dat ze wat stappen zouden maken zodat ik wat meer adem zou krijgen. Wat ik heel fijn vond, was dat er door Anke goed geluisterd werd en dat ze niks gek vond. En dat het resultaat van de vertaling zonder veel moeite is ontstaan. Het heeft mij en de jongens heel veel opgeleverd. Ik ben zelf wat meer gaan uitspreken wat belangrijk is voor mij. Dat ik vaker wil wandelen, dat mijn man en ik vaker met z’n 2e iets moeten gaan doen enz. Dat het niet iets is wat we doen als het uitkomt, maar dat het noodzakelijk is voor mij/ons zelf.

De kinderen stonden na de vertaling veel meer open voor de veranderingen die ik wenste. Dingen die ik al een tijd anders zou willen, lukten ineens. Ze staan nu open om dingen te leren. Ze gingen bijvoorbeeld uit zichzelf proberen hun veters te strikken of een knoop maken. Kleine dingen, maar grote veranderingen alles bij elkaar. ik zou het een ander echt aanraden om een vertaaltraject te doen, omdat je er zelf zoveel van leert en je kinderen volgen vanzelf. Het geeft je rust. Super bedankt voor de mooie vertaling!

 

 

Sonja

Toen ik een afspraak in plande met Anke, wist ik even echt niet meer wat ik moest doen. Elke avond met het naar bed brengen van mijn zoon (10) hadden we enorme ruzie.

Tijdens de eerste tien minuten in gesprek met Anke, maakte ik een situatie schets. Mijn woorden, mijn beelden, mijn ervaringen …. En mijn blinde vlek. Anke wist in die korte tijd boven water te krijgen wat ik niet zag. Ik heb in het leven van mijn zoon verschillende rollen; vriend (samen op de trampoline), moeder (natuurlijk), maar tijdens lockdowns ook juf. Dit is hartstikke verwarrend, want wat is het irritant als je “vriend” verteld dat je moet tandenpoetsen en naar bed moet.

Superduidelijk en hierdoor is het probleem direct opgelost, en kan ik mijn zoon zonder problemen als moeder naar bed brengen, zonder ruzies.

Anke bedankt !!

 

Masja

Nadat ik een online lezing gevolgd had wist ik; Anke is de persoon aan wie ik hulp ga vragen! Ik voelde dat zij had ervaren waar ik zo mee worstelde. Ze straalde een soort vertrouwen en expertise uit dat me raakte. Tijdens het coachingstraject had ze met de eerste zin van haar vertaling de kern te pakken. Door oefeningen te kiezen die bij mij aansloten heb ik flinke stappen gezet.

Waar ik voor het coachingstraject iedere keer mee ontplofte wanneer mijn dochter (3) ontplofte. Ontplof ik nu nog maar zelden samen met haar. En wanneer het me toch gebeurd heb ik handvaten waardoor ik me minder schuldig voel. Naast dat ik rustiger reageer, is het ook rustiger geworden in huis en zijn er veel minder moeilijke momenten. Ik ben gegroeid als moeder en als mens.

Ik heb flink getwijfeld of ik dit traject wel moest gaan volgen, ik ben zelf hulpverlener, ik woon aan de andere kant van het land en vond het best veel geld om uit te geven zonder dat je weet wat je ervoor terug krijgt. Ik heb toch besloten het te doen, zonder overleg met mijn man. In eerste instantie vond hij het niet fijn dat ik een paar honderd euro had uitgegeven zonder overleg. Inmiddels staat hij er ook helemaal achter, omdat hij ook merkt dat de rust is teruggekeerd. Ik heb het traject online gevolgd, dit was voor mij geen enkele belemmering. Het is het helemaal waard geweest en wil Anke dan ook van harte aanbevelen.

Anniek

Het gaat nu iedere dag een stapje beter lijkt het. Vooral in de acceptatie en het “zijn” met de boze buien, is door jou iets aangeraakt waar ik al jaren naar zocht. Ook de oefening van je kind in gedachte op schoot heeft daaraan bijgedragen. Ik luister hem soms als ik, bij mezelf, of bij haar, verwijdering voel.

Doordat ik meer kan zijn met het gedrag, voel ik me veel kalmer en kan ik zelf ook rustiger mijn grenzen of behoeften met haar en haar zusje delen. Niet altijd natuurlijk, maar ik leer elke dag. Mijn dochter is veel dichterbij gekomen. En zet steeds weer een stapje naar me toe. Dat maakt me zielsgelukkig en dankbaar.

Op vrijdagavond mag ze bij mij in het grote bed in slaap vallen en brengt papa haar later naar haar eigen bed. Dat is onze avond. Dan lezen we samen of kletsen we of masseer ik haar. Dat vindt ze heerlijk. En ik ook! Ik voel dat die afspraak ons ook heel veel oplevert in de rest van de week. Dus ja, het gaat goed. De boze buien zijn er op dit moment zelfs nauwelijks!

We gaan binnenkort met vakantie. En ik heb er alle vertrouwen in dat we een fijne vakantie zullen hebben. Het zal af en toe botsen en knetteren, maar we gaan ook van elkaar genieten. Aandacht geven aan wat wel goed gaat en meeveren met een uitbarsting.

Bedankt Anke!

M.

Ik ben bij Anke terecht gekomen met een vertaalvraag: mijn zoon (9) is vaak boos, snel afgeleid en een enorme treuzelaar. Wat heeft hij nodig ?

Al direct is duidelijk dat de vertaling heel anders in elkaar zit, het zal het omgekeerde worden: wat probeert mijn zoon mij te leren door middel van zijn gedrag ?

Interessant en spannend, want nu is er opeens een boodschap voor mij en ik weet niet of ik die boodschap wel leuk ga vinden. De intake leverde direct al de nodige aandachtspunten op, want hardop iets vertellen aan een vreemde is toch ook best confronterend. Vervolgens is Anke met deze informatie aan de slag gegaan, en de boodschap was prachtig: deze ongeduldige doener mag veel vaker een langzame dromer zijn !! Best handig met mijn creatieve hobby, en mijn actieve levensstijl (als moeder is er altijd wel iets te doen).

Ik ga met deze mooie liefdevolle boodschap aan de slag, en bedank Anke voor de mooie en treffende vertaling. Het is echt een aanrader om eens zo tegen de “problemen” aan te kijken, zeer leerzaam en nuttig.

Masja

Ik vond vooral de gevoelsoefening met jou waardevol. En fijn dat die later werd doorgestuurd. Zodat die kan worden herhaald wanneer je maar wilt of wanner je hem nodig hebt. En het letterlijk bedanken van het kind.

Het probleemgedrag accepteren, ook juist in het moment wanneer het er (zeer heftig) is. En ik was al heel lang op zoek naar wat er nou gespiegeld werd. Ik kan nu aan de slag met het gespiegelde. Heb een schriftje naast mijn bed liggen. Heb het boek fluisterkind gekocht. En een boek dat precies gaat over datgene dat jij zei dat me gespiegeld wordt. Dus er is werk aan de winkel. Over dat resultaat kan ik nog niet veel zeggen. Maar de bewustwording zorgt al voor beweging. Het grootste leermoment is het besef hoe bang ik eigenlijk ben voor ruzie en conflict.

Je bent een fijn mens, waarbij ik me direct op mijn gemak voelde. Ik voelde me direct veilig om volledig bij je leeg te lopen;-)

 

Maaike