individuele trajecten

Het gaat nu iedere dag een stapje beter lijkt het. Vooral in de acceptatie en het “zijn” met de boze buien, is door jou iets aangeraakt waar ik al jaren naar zocht. Ook de oefening van je kind in gedachte op schoot heeft daaraan bijgedragen. Ik luister hem soms als ik, bij mezelf, of bij haar, verwijdering voel.

Doordat ik meer kan zijn met het gedrag, voel ik me veel kalmer en kan ik zelf ook rustiger mijn grenzen of behoeften met haar en haar zusje delen. Niet altijd natuurlijk, maar ik leer elke dag. Mijn dochter is veel dichterbij gekomen. En zet steeds weer een stapje naar me toe. Dat maakt me zielsgelukkig en dankbaar.

Op vrijdagavond mag ze bij mij in het grote bed in slaap vallen en brengt papa haar later naar haar eigen bed. Dat is onze avond. Dan lezen we samen of kletsen we of masseer ik haar. Dat vindt ze heerlijk. En ik ook! Ik voel dat die afspraak ons ook heel veel oplevert in de rest van de week. Dus ja, het gaat goed. De boze buien zijn er op dit moment zelfs nauwelijks!

We gaan binnenkort met vakantie. En ik heb er alle vertrouwen in dat we een fijne vakantie zullen hebben. Het zal af en toe botsen en knetteren, maar we gaan ook van elkaar genieten. Aandacht geven aan wat wel goed gaat en meeveren met een uitbarsting.

Bedankt Anke!

M.

Ik ben erg blij dat ik de stap heb gezet om een coachingstraject bij Anke te starten. Na een online lezing werd mijn eerste interesse gewekt en na een (toen nog) live workshop wist ik zeker dat ik me bij haar in goede handen voelde.

Het is toch fijn om te weten of er ook een klik is, en dat was wat mij betreft zeker zo. Ik was bewust op zoek naar begeleiding voor mezelf, omdat ik merkte dat er iets in mij werd geraakt door mijn pittige kind. Daar wilde ik aan werken, want het kwam onze band en de sfeer in huis niet ten goede.

Ik voelde al een tijd dat er iets nodig was, en dat mijn temperamentvolle kind mij waarschijnlijk een hoop te leren had, maar kwam hier zelf niet mee verder. Het moederschap kostte mij hierdoor (te) veel energie en dat wilde ik niet meer.

Door het traject met Anke heb ik o.a. helderheid gekregen in mijn triggers en waar ze vandaan komen. Ook hebben we aan de hand van concrete voorbeelden gekeken wat hierin helpend zou zijn. We zijn samen op weg gegaan en hebben al doende steeds meer manieren gevonden die voor mij/ons werkten.

Anke wist zich goed in mij te verplaatsen en heeft meer dan voldoende bagage om met oefeningen te komen die je weer een stapje verder brengen. Ze beweegt met je mee en dat vond ik erg prettig. Ze laat je altijd in je waarde, maar confronteert je ook met haar vragen, om zo steeds verder tot de kern te komen.

Inmiddels is de band met mijn kind een stuk verbeterd, is de sfeer in huis prettiger en weet ik wat mijn aandachtspunten zijn (en nog wel even blijven, want oude patronen verander je niet helemaal in een paar maanden.. Maar het helpt enorm om te weten welk patroon het is en waar het vandaan komt!)

Mocht je twijfelen: ik zou zeggen, doen! Het was het voor mij in ieder geval meer dan waard.

Aukje

In 1,5 jaar tijd ben ik moeder geworden van 2 prachtige jongens. Maar doordat ze zo snel op elkaar volgden en zij niet de makkelijkste baby’s zijn/waren, voelde ik mij regelmatig falen als moeder en had ik meerdere momenten dat ik er mentaal echt even doorheen zat. Dit deed mij en mijn jongens geen goed. Daarop heb ik meerdere consulten bij Anke, Pentakel, gehad. Anke heeft mij geleerd en laten inzien dat het belangrijk is om je te blijven focussen op de dingen die goed gaan, want uiteindelijk gaat er meer goed dan slecht maar het slechte wordt altijd zo uitvergroot. En wanneer je je focust op het goede, houd je meer energie over. Tenminste, dat is mijn ervaring!

Daarnaast heeft zij mij geweldige handvatten gegeven om naar mijn jongens te blijven kijken; wat zij nodig hebben en willen in plaats van ze in een schema te duwen, dat niet bij ze past. Ook heeft zij mij laten inzien dat je kinderen vaak een spiegel zijn, ze vergroten jouw karaktereigenschappen uit en dat zijn meestal niet de leukste eigenschappen. Maar daardoor is het ouderschap heel leerzaam en dankzij Anke durf ik nu naar die punten te kijken en probeer ik daar in te veranderen, voor mijzelf en voor mijn jongens. Dank je wel Anke, voor deze prachtige, leerzame gesprekken en voor de rust die je mij, en mijn jongens, hebt gebracht.

Lieske

Bij de omgang met onze jongste dochter liepen wij tegen het probleem aan dat ze zich heel vaak liet ondersneeuwen en moeite had om haar wensen duidelijk te maken. Ze huilde vaak van frustratie. Zelf wisten wij niet goed hoe we haar weerbaarder konden maken en ik hoopte dat Anke ons een zetje in de juiste richting zou kunnen geven. Een van de meest waardevolle dingen van het coachtraject was toch wel het inzicht dat met meer persoonlijke aandacht Lotte zich gemotiveerder zou voelen duidelijk te verwoorden waar ze behoefte aan heeft. Meer interactie maakte het makkelijker voor haar om dingen bij ons aan te geven. Ik zou je aanbevelen omdat het veilig voelt dingen te bespreken. Je werkt oplossings- en doelgericht.

Miriam

Dani heeft het moeilijk op school. Hij kan zich moeilijk concentreren waardoor hij slordige fouten maakt. Dat is jammer want hij is slim genoeg. Rustig aan zijn werk zitten is zwaar voor hem. Hij vindt school hierdoor niet leuk.

Voor Dani heeft de coaching geholpen. Hij werkt nu gestructureerd en dat geeft hem hou vast. Hij heeft geleerd hoe hij op zijn manier moet leren.

Ik zou zeker aanraden om met Anke te gaan werken omdat je op hele korte termijn goede verbeteringen ziet.

Farida

tijdens een familie-opstelling heb ik veel geleerd bij Anke over mezelf in relatie tot mijn gezin. Het was verrassend dat een paar blokken zoveel konden vertellen! Anke hielp mij door concrete, heldere vragen om tot de juiste inzichten te komen. Helemaal geen hocus pocus, maar duidelijke simpele taal. Ontstaat er een nieuwe vraag dan zoek ik je weer op!

Suzanne

Wij hadden een aantal vragen met betrekking tot de ontwikkeling van onze zoon. Dit wilden wij in perspectief plaatsen, ook wilden we advies of wij onze zoon ergens mee extra konden helpen.

Het eerste intake gesprek was heel erg belangrijk want toen kregen wij een goed overzicht en een duidelijke plan van aanpak. Observatie van het kind, voortdurend feedback krijgen en genoeg tijd om voorgeschreven oefeningen en tips toe te passen. Met de hulp van Anke konden wij beter een ‘big picture’ van onze situatie krijgen en daardoor konden wij de juiste stappen samen ondernemen.

De the point benadering en vraagstelling van Anke spreekt ons aan. Stappenplan en advies om breder te kijken, verschillende organisaties zoals school en GGD erbij te betrekken.

Pavel en Sophie