individuele trajecten

In 1,5 jaar tijd ben ik moeder geworden van 2 prachtige jongens. Maar doordat ze zo snel op elkaar volgden en zij niet de makkelijkste baby’s zijn/waren, voelde ik mij regelmatig falen als moeder en had ik meerdere momenten dat ik er mentaal echt even doorheen zat. Dit deed mij en mijn jongens geen goed. Daarop heb ik meerdere consulten bij Anke, Pentakel, gehad. Anke heeft mij geleerd en laten inzien dat het belangrijk is om je te blijven focussen op de dingen die goed gaan, want uiteindelijk gaat er meer goed dan slecht maar het slechte wordt altijd zo uitvergroot. En wanneer je je focust op het goede, houd je meer energie over. Tenminste, dat is mijn ervaring!

Daarnaast heeft zij mij geweldige handvatten gegeven om naar mijn jongens te blijven kijken; wat zij nodig hebben en willen in plaats van ze in een schema te duwen, dat niet bij ze past. Ook heeft zij mij laten inzien dat je kinderen vaak een spiegel zijn, ze vergroten jouw karaktereigenschappen uit en dat zijn meestal niet de leukste eigenschappen. Maar daardoor is het ouderschap heel leerzaam en dankzij Anke durf ik nu naar die punten te kijken en probeer ik daar in te veranderen, voor mijzelf en voor mijn jongens. Dank je wel Anke, voor deze prachtige, leerzame gesprekken en voor de rust die je mij, en mijn jongens, hebt gebracht.

Lieske

Bij de omgang met onze jongste dochter liepen wij tegen het probleem aan dat ze zich heel vaak liet ondersneeuwen en moeite had om haar wensen duidelijk te maken. Ze huilde vaak van frustratie. Zelf wisten wij niet goed hoe we haar weerbaarder konden maken en ik hoopte dat Anke ons een zetje in de juiste richting zou kunnen geven. Een van de meest waardevolle dingen van het coachtraject was toch wel het inzicht dat met meer persoonlijke aandacht Lotte zich gemotiveerder zou voelen duidelijk te verwoorden waar ze behoefte aan heeft. Meer interactie maakte het makkelijker voor haar om dingen bij ons aan te geven. Ik zou je aanbevelen omdat het veilig voelt dingen te bespreken. Je werkt oplossings- en doelgericht.

Miriam

Dani heeft het moeilijk op school. Hij kan zich moeilijk concentreren waardoor hij slordige fouten maakt. Dat is jammer want hij is slim genoeg. Rustig aan zijn werk zitten is zwaar voor hem. Hij vindt school hierdoor niet leuk.

Voor Dani heeft de coaching geholpen. Hij werkt nu gestructureerd en dat geeft hem hou vast. Hij heeft geleerd hoe hij op zijn manier moet leren.

Ik zou zeker aanraden om met Anke te gaan werken omdat je op hele korte termijn goede verbeteringen ziet.

Farida

tijdens een familie-opstelling heb ik veel geleerd bij Anke over mezelf in relatie tot mijn gezin. Het was verrassend dat een paar blokken zoveel konden vertellen! Anke hielp mij door concrete, heldere vragen om tot de juiste inzichten te komen. Helemaal geen hocus pocus, maar duidelijke simpele taal. Ontstaat er een nieuwe vraag dan zoek ik je weer op!

Suzanne

Wij hadden een aantal vragen met betrekking tot de ontwikkeling van onze zoon. Dit wilden wij in perspectief plaatsen, ook wilden we advies of wij onze zoon ergens mee extra konden helpen.

Het eerste intake gesprek was heel erg belangrijk want toen kregen wij een goed overzicht en een duidelijke plan van aanpak. Observatie van het kind, voortdurend feedback krijgen en genoeg tijd om voorgeschreven oefeningen en tips toe te passen. Met de hulp van Anke konden wij beter een ‘big picture’ van onze situatie krijgen en daardoor konden wij de juiste stappen samen ondernemen.

De the point benadering en vraagstelling van Anke spreekt ons aan. Stappenplan en advies om breder te kijken, verschillende organisaties zoals school en GGD erbij te betrekken.

Pavel en Sophie