Dit boekje over boosheid bij kinderen vind ik heel waardevol. Het geeft meer begrip over hoe boosheid werkt bij mijn eigen kinderen en ik kan dit ook meteen gebruiken in de praktijk als kindermindfulness trainer. Het geeft inzicht en daarbij meteen lucht! Dankjewel, Anke!

Groeten, Roos

Roos

Ik heb de cursus gevolgd voor mezelf als coach om me verder te professionaliseren. Je brengt alles heel helder en het is een plezier om naar je filmpjes te kijken en te luisteren!

Dankjewel!

Maryse

Ik had zelf al veel gelezen en gehoord over temperamentvolle kinderen waardoor er zoveel theorieën en ideeën in mijn hoofd zaten, het gevolg was dat ik het bos door de bomen niet meer zag. Door allereerst de masterclass te volgen, kon ik de link leggen dat ‘de oplossing’ bij mij lag. Na de masterclass vroeg ik ook een gratis spiegelgesprek aan met Anke en tijdens het gesprek kwamen gevoelige zaken van het verleden naar boven. Anke is een superlieve dame die aandachtig luistert, goede en praktische tips geeft waarmee je echt aan de slag kan. Eerlijk, ik was best nerveus voor het gesprek zo 1-op-1, maar je moet het gewoon doen!

Sandrine

Hey Anke,

Het was een geweldige webinar, ik heb heel wat bijgeleerd. Dankjewel hiervoor!

Maryse

Een fijne cursus met extra handvatten voor een soms driftige kleuter. De tips die Anke heeft gegeven zijn zinvol en de moeite waard. Dank daarvoor 😁

Lonneke

Ik ben moeder van 2 zonen waarvan de jongste (inmiddels 16) temperamentvol is. Gelukkig gaat het veel beter dan vroeger. Ik heb ook alles aangepakt wat er te vinden was. Ik ben ook leerkracht basisschool en nu komen veel ouders bij mij waarbij ik zie dat ze aan het worstelen zijn.. Ik heb al heel wat ouders je site doorgegeven. Wat jij zegt slaat de spijker op zijn kop. Het is een breed onderwerp maar je maakt het goed behapbaar. Dank! Ga zo door!! Ik weet zeker dat ouders er heel veel aan hebben.

moeder van twee

Ik was vooral geïnteresseerd om samen te gaan werken met Anke, omdat mijn dochter een verzoek of vraag compleet kan negeren. Daarbij kan ze weglopen of zich gaan verstoppen in een kussen. Dit triggerde mij enorm. Ik voelde me er gefrustreerd en machteloos door en was niet goed in staat om een stapje terug te doen en te kijken wat er nou echt nodig was. Door het traject kreeg ik inzicht waar de trigger van het negeren vandaan komt, een eigen kindstuk in mij. Het hielp me om te kunnen bedenken dat ze mij niet met opzet zat te stangen of te klieren, maar dat er meer nodig was.

Ik had ook wel twijfels voor ik startte bij Anke. Vooral vanwege de ‘afstand’ wat ik voelde bij een online sessie. Dit laatste was praktische vanwege de afstand tussen mijn woonplaats en die van Anke. Maar samen met Anke hebben we een mooie middenweg gevonden, sessies online en sessie in haar praktijk.

Het heeft me inzicht gegeven in de situatie en wat er gebeurt; wat dit losmaakt in mij maar ook wat mijn dochter nodig heeft. Dat was fijn maar ook confronterend. Ik denk dat het zeker kan helpen om verder te kijken, vooral als je vastloopt. Zeker wanneer je al goed probeert af te stemmen op je kind zoals door te kijken, te luisteren of bijvoorbeeld meer autonomie te geven, maar je toch blijft worstelen dan is het helpend om te kijken naar wat jou zo triggert. Het is fijn dat je dat onder begeleiding kan doen. Anke stelt helpende en verdiepende vragen waardoor je net dat stukje verder kan kijken naar wat er gebeurt en ze  zorgt voor een veilige sfeer, luistert geduldig en stelt vragen om echt te de kern te komen.

Hoewel een nog steeds uitdagend kan zijn, sta ik nu heel anders in deze situatie. Het is een proces waarin Anke mij heeft geholpen de eerste stappen te zetten.

Mareen, voor dochter van 4 jaar

Omdat onze zoon soms erg temperamentvol kan reageren wat zorgde voor de nodige complexe situaties, zijn we bij Anke terecht gekomen. We belandden regelmatig in een strijd die we niet wilden. We wilden graag weten hoe we hier beter mee om konden gaan / waar dit vandaan kon komen en eventueel voorkomen kon worden.

Het vertaaltraject bij Anke heeft ons vooral veel inzicht gegeven in ons eigen handelen/onze eigen reactie en onze eigen gevoeligheden. Hierdoor begrijpen we onze zoon beter en kunnen we vaker geduldiger/bewuster handelen. Waardoor er minder strijd is. We vonden het heel prettig en relaxt. Anke luistert aandachtig en zet een ontspannen sfeer neer waarin echt alles gezegd kan worden. Het is echt een aanrader om samen te werken met Anke; het is altijd goed om te weten waar je eigen beurse plekken zitten, zodat je niet te heftig reageert als iemand (onbewust/onbedoeld/ wel bewust) erop drukt ;).  Het geeft je inzicht in situaties waardoor je beter/anders kunt handelen en zorgt voor meer begrip. Het helpt ook om weer na te denken over wat er echt belangrijk is voor jezelf, je gezin en de situatie.

 

Bas en Simone (zoon van 4 jaar)

Alvast erg bedankt voor het e-book. Ik werk op school met kleuters en soms zie ik ook dat ze boos zijn en daarom vind ik dit ebook erg handig. Om ook zo de tops enz te kunnen gebruiken met deze kinderen.

Samira

Wat ik fijn vind aan het boekje is dat er goede tips in staan, maar ook fijne hulp lijstjes om in te vullen. Wanneer zit je in groen,oranje of rood. Welke activiteiten helpen met ontprikkelen. Het fijnste is om dit samen in te vullen als je kinderen oud genoeg zijn, ik heb dit samen met mijn partner gedaan omdat de kinderen nog te jong zijn. Wat voor mij ook een goede tip was om de “maar” weg te laten en bewust te worden hoe vaak je dit zegt.

Joyce