“Leuk om te ontdekken dat boosheid er mag zijn! En het een emotie is waar je als pm-er veel mee kan. En soms ook een beetje confronterend😉.”

“Ik vond de interacties tussen de collega’s heel fijn! “Wat ik heb geleerd is dat je met liefdevol begrenzen, aansluit op de behoefte van het kind, i.p.v. alleen vanuit jezelf te communiceren”

“Ik kreeg inzicht in hoe ik een kind begeleid die lastig om kan gaan met boosheid.  We kregen ook een leuk voorbeeld van de Haka’s: lekker stampen en je tong uitsteken. Leuk om met de kinderen te doen!”

“Ik vond het een super fijne training. Anke zet een hele fijne vibe neer. De workshop was precies goed qua lengte voor mij. Eyeopener was dat boosheid er mag zijn, zonder dit direct te willen oplossen”

 

Opstoom Kinderopvang

Hi, ik heb enorm genoten van de workshop, ik had nog wel uren naar je kunnen luisteren, wat kun je dit goed. Ik ga het zeker toepassen op het werk, in hoeverre we dat nog kunnen verbeteren, maar ook voor thuis met mijn zoons zou ik graag nog meer willen leren van je.

Bedankt!

Melanie

Mijn dochter(5jaar) heeft het niet altijd gemakkelijk en om dan als mama kalm te blijven is het niet evident. Het werkboekje gaf me een inkijk in hoe ik de situatie met mijn dochtertje kan verbeteren.

Ik kon hier bruikbare tips uithalen zoals het werken met het stoplicht om sommige driftbuien te vermijden of op zn minst te zien aankomen. Het boekje werkt ook om als mama je emoties te kunnen verwoorden. Doordat je samen met elkaar aan de slag gaat lukt het om elkaar beter te begrijpen.

Ik kan er nu ook altijd naar teruggrijpen als ik het nodig heb. Er is nu meer rust in ons gezin.

Eline

Ik ben erg blij dat ik de stap heb gezet om een coachingstraject bij Anke te starten. Na een online lezing werd mijn eerste interesse gewekt en na een (toen nog) live workshop wist ik zeker dat ik me bij haar in goede handen voelde.

Het is toch fijn om te weten of er ook een klik is, en dat was wat mij betreft zeker zo. Ik was bewust op zoek naar begeleiding voor mezelf, omdat ik merkte dat er iets in mij werd geraakt door mijn pittige kind. Daar wilde ik aan werken, want het kwam onze band en de sfeer in huis niet ten goede.

Ik voelde al een tijd dat er iets nodig was, en dat mijn temperamentvolle kind mij waarschijnlijk een hoop te leren had, maar kwam hier zelf niet mee verder. Het moederschap kostte mij hierdoor (te) veel energie en dat wilde ik niet meer.

Door het traject met Anke heb ik o.a. helderheid gekregen in mijn triggers en waar ze vandaan komen. Ook hebben we aan de hand van concrete voorbeelden gekeken wat hierin helpend zou zijn. We zijn samen op weg gegaan en hebben al doende steeds meer manieren gevonden die voor mij/ons werkten.

Anke wist zich goed in mij te verplaatsen en heeft meer dan voldoende bagage om met oefeningen te komen die je weer een stapje verder brengen. Ze beweegt met je mee en dat vond ik erg prettig. Ze laat je altijd in je waarde, maar confronteert je ook met haar vragen, om zo steeds verder tot de kern te komen.

Inmiddels is de band met mijn kind een stuk verbeterd, is de sfeer in huis prettiger en weet ik wat mijn aandachtspunten zijn (en nog wel even blijven, want oude patronen verander je niet helemaal in een paar maanden.. Maar het helpt enorm om te weten welk patroon het is en waar het vandaan komt!)

Mocht je twijfelen: ik zou zeggen, doen! Het was het voor mij in ieder geval meer dan waard.

Aukje

Heel erg bedankt voor de aangename workshop. Ik heb er erg veel uit meegenomen om te kunnen implementeren in onze opvoedingsstijl en in wie ik als mama wil zijn. 

Ik wens je heel erg veel succes met het goed afronden van jouw baan in loondienst en ook met de verdere uitbouw van jouw praktijk!

Ik ben zelf al veel aan de slag met mijn eigen ontwikkeling en dat geeft me veel hoop voor het goede verloop van onze groei samen, zowel als gezin als individu. Moest ik/moesten wij t.z.t. behoefte hebben aan coaching of begeleiding, kom ik zeker bij jou ten rade!

 

Maren

Ik vond vooral de gevoelsoefening met jou waardevol. En fijn dat die later werd doorgestuurd. Zodat die kan worden herhaald wanneer je maar wilt of wanner je hem nodig hebt. En het letterlijk bedanken van het kind.

Het probleemgedrag accepteren, ook juist in het moment wanneer het er (zeer heftig) is. En ik was al heel lang op zoek naar wat er nou gespiegeld werd. Ik kan nu aan de slag met het gespiegelde. Heb een schriftje naast mijn bed liggen. Heb het boek fluisterkind gekocht. En een boek dat precies gaat over datgene dat jij zei dat me gespiegeld wordt. Dus er is werk aan de winkel. Over dat resultaat kan ik nog niet veel zeggen. Maar de bewustwording zorgt al voor beweging. Het grootste leermoment is het besef hoe bang ik eigenlijk ben voor ruzie en conflict.

Je bent een fijn mens, waarbij ik me direct op mijn gemak voelde. Ik voelde me direct veilig om volledig bij je leeg te lopen;-)

 

Maaike

Ik heb inzicht gekregen in hoe de boosheid zich opbouwt en hoe het dan ontploft thuis. En dat het thuis veilig is om je emoties te laten zien. En dat ze aanvoelen en reageren op hoe ik mij voel; als ik stress heb, raakt dat hen en uiten zij dat ook. Daar stond ik niet zo bij stil. Ik heb 3 kinderen en ze zijn heel anders, dus ik probeer aan te passen hoe ik reageer op wat elk kind nodig heeft i.p.v. allemaal hetzelfde te reageren.

Ik heb nu ook meer berusting dat boosheid er gewoon bij hoort, er mag zijn. En dan ga je er anders tegenaan kijken en blijf je dus sowieso al rustiger. Het is heel duidelijk wat je vertelt. Heel compleet en op een rustige manier en er is voor iedereen ruimte om zijn verhaal te doen, want de groep is niet te groot.

Desiree

Ik hoopte in de workshop tips en adviezen te krijgen d.m.v. ervaringen en kennis van Anke en ik was benieuwd naar de voorbeelden van andere deelnemers en wat ik hieruit kon leren en meenemen voor de uitdagingen die ik thuis heb. Dit laatste mag wat mij betreft meer in de workshop naar voren komen.

Ik vond het vooral waardevol dat Anke je graag wil helpen om beter te kunnen omgaan met het gedrag d.m.v. een stuk theorie over de hersenen van een kind en door opdrachtjes en oefeningen.  Deze pas ik deels toe thuis en dit werkt!

Wat mij minder aansprak was de visualisatieopdracht met de bijbehorende gedachte hierachter, maar dat is persoonlijk. Ik zou je aanraden om mee te doen om meer inzicht te krijgen in een kind dat een heftig temperament heeft, omdat Anke hier veel kennis en ervaring in heeft. Ze heeft bruikbare tips en denkt graag met je mee.

J.Grootendorst

Bedankt voor het toesturen van het stappenplan. We hebben het met veel plezier gelezen. We vinden het fijn om binnenkort ook de online lezing bij te wonen.

Ik ben er -o.a. door het krachtig consult-gesprek- achter gekomen hoe bepaalde dingen (zoals boosheid, etc.) voor mijzelf werken en daarmee aan de slag gegaan.

Daarnaast ben ik erg gaan inzetten op erkennen en meebewegen in t moment van de boosheid van mijn zoon en naderhand praten, uitleggen en oplossen en dat pakt hij heel goed op.

Ook naar onze dochter toe hebben we stappen gezet. Een goed gesprek wat ze als heel fijn heeft ervaren. Al met al zitten we in n positieve vibe als gezin. We zijn er zeker nog niet, er is heus nog wel strijd, maar we zien wat meer gelijkheid ontstaan, minder verongelijkt gedrag. We doen t nu wel echt sámen en dat doet ons gezin veel goed.

Roos