Het gaat dankzij de tips uit de filmpjes en teksten die ik gezien heb echt al een stuk beter. Ik ben echt net anderhalf uur terug van mijn weekje weg en er escaleerde thuis direct iets (de oudste vond het cadeau niks wat ik voor hem meegenomen heb) en heb dit rustig om kunnen buigen. Ik heb hem ipv boos te worden (hij ging met dingen gooien) hem op schoot genomen en geknuffeld. En met hem gepraat en zijn gevoel erkent. Het werkte perfect ❤ (al was ik nu natuurlijk nog zen van mijn me-time haha)

Danielle

Ik vond het een hele mooie aanwinst, verrijkend, nieuwe inzichten, wat ik integraal ga inzetten hier

Nathalie

Het gaat nu iedere dag een stapje beter lijkt het. Vooral in de acceptatie en het “zijn” met de boze buien, is door jou iets aangeraakt waar ik al jaren naar zocht. Ook de oefening van je kind in gedachte op schoot heeft daaraan bijgedragen. Ik luister hem soms als ik, bij mezelf, of bij haar, verwijdering voel.

Doordat ik meer kan zijn met het gedrag, voel ik me veel kalmer en kan ik zelf ook rustiger mijn grenzen of behoeften met haar en haar zusje delen. Niet altijd natuurlijk, maar ik leer elke dag. Mijn dochter is veel dichterbij gekomen. En zet steeds weer een stapje naar me toe. Dat maakt me zielsgelukkig en dankbaar.

Op vrijdagavond mag ze bij mij in het grote bed in slaap vallen en brengt papa haar later naar haar eigen bed. Dat is onze avond. Dan lezen we samen of kletsen we of masseer ik haar. Dat vindt ze heerlijk. En ik ook! Ik voel dat die afspraak ons ook heel veel oplevert in de rest van de week. Dus ja, het gaat goed. De boze buien zijn er op dit moment zelfs nauwelijks!

We gaan binnenkort met vakantie. En ik heb er alle vertrouwen in dat we een fijne vakantie zullen hebben. Het zal af en toe botsen en knetteren, maar we gaan ook van elkaar genieten. Aandacht geven aan wat wel goed gaat en meeveren met een uitbarsting.

Bedankt Anke!

M.

Ik heb gisteravond je lezing bekeken. Heel veel herkenning ( ook je eigen behoeft zoals Harmonie, rust, Gezelligheid) . Wat ik wel heel fijn vond is dat je voorbeelden van andere ouders erbij pakt om je informatie duidelijker te maken.

Door de jaren heen heb ik veel gehoord hoe je dingen kan aanpakken. Deze lezing gaf mij meer overzicht (stapsgewijs). Een mooie zin die ik ga meenemen is: Volgens mij vind jij het heel fijn om het zelf te bepalen ……

Begrip tonen: dat heb ik vanmiddag nog toegepast.

Bedankt voor de lezing, Groetjes Desiree

Desiree

Ik ben bij Anke terecht gekomen met een vertaalvraag: mijn zoon (9) is vaak boos, snel afgeleid en een enorme treuzelaar. Wat heeft hij nodig ?

Al direct is duidelijk dat de vertaling heel anders in elkaar zit, het zal het omgekeerde worden: wat probeert mijn zoon mij te leren door middel van zijn gedrag ?

Interessant en spannend, want nu is er opeens een boodschap voor mij en ik weet niet of ik die boodschap wel leuk ga vinden. De intake leverde direct al de nodige aandachtspunten op, want hardop iets vertellen aan een vreemde is toch ook best confronterend. Vervolgens is Anke met deze informatie aan de slag gegaan, en de boodschap was prachtig: deze ongeduldige doener mag veel vaker een langzame dromer zijn !! Best handig met mijn creatieve hobby, en mijn actieve levensstijl (als moeder is er altijd wel iets te doen).

Ik ga met deze mooie liefdevolle boodschap aan de slag, en bedank Anke voor de mooie en treffende vertaling. Het is echt een aanrader om eens zo tegen de “problemen” aan te kijken, zeer leerzaam en nuttig.

Masja

“Leuk om te ontdekken dat boosheid er mag zijn! En het een emotie is waar je als pm-er veel mee kan. En soms ook een beetje confronterend😉.”

“Ik vond de interacties tussen de collega’s heel fijn! “Wat ik heb geleerd is dat je met liefdevol begrenzen, aansluit op de behoefte van het kind, i.p.v. alleen vanuit jezelf te communiceren”

“Ik kreeg inzicht in hoe ik een kind begeleid die lastig om kan gaan met boosheid.  We kregen ook een leuk voorbeeld van de Haka’s: lekker stampen en je tong uitsteken. Leuk om met de kinderen te doen!”

“Ik vond het een super fijne training. Anke zet een hele fijne vibe neer. De workshop was precies goed qua lengte voor mij. Eyeopener was dat boosheid er mag zijn, zonder dit direct te willen oplossen”

 

Opstoom Kinderopvang

Hi, ik heb enorm genoten van de workshop, ik had nog wel uren naar je kunnen luisteren, wat kun je dit goed. Ik ga het zeker toepassen op het werk, in hoeverre we dat nog kunnen verbeteren, maar ook voor thuis met mijn zoons zou ik graag nog meer willen leren van je.

Bedankt!

Melanie

Mijn dochter(5jaar) heeft het niet altijd gemakkelijk en om dan als mama kalm te blijven is het niet evident. Het werkboekje gaf me een inkijk in hoe ik de situatie met mijn dochtertje kan verbeteren.

Ik kon hier bruikbare tips uithalen zoals het werken met het stoplicht om sommige driftbuien te vermijden of op zn minst te zien aankomen. Het boekje werkt ook om als mama je emoties te kunnen verwoorden. Doordat je samen met elkaar aan de slag gaat lukt het om elkaar beter te begrijpen.

Ik kan er nu ook altijd naar teruggrijpen als ik het nodig heb. Er is nu meer rust in ons gezin.

Eline

Ik ben erg blij dat ik de stap heb gezet om een coachingstraject bij Anke te starten. Na een online lezing werd mijn eerste interesse gewekt en na een (toen nog) live workshop wist ik zeker dat ik me bij haar in goede handen voelde.

Het is toch fijn om te weten of er ook een klik is, en dat was wat mij betreft zeker zo. Ik was bewust op zoek naar begeleiding voor mezelf, omdat ik merkte dat er iets in mij werd geraakt door mijn pittige kind. Daar wilde ik aan werken, want het kwam onze band en de sfeer in huis niet ten goede.

Ik voelde al een tijd dat er iets nodig was, en dat mijn temperamentvolle kind mij waarschijnlijk een hoop te leren had, maar kwam hier zelf niet mee verder. Het moederschap kostte mij hierdoor (te) veel energie en dat wilde ik niet meer.

Door het traject met Anke heb ik o.a. helderheid gekregen in mijn triggers en waar ze vandaan komen. Ook hebben we aan de hand van concrete voorbeelden gekeken wat hierin helpend zou zijn. We zijn samen op weg gegaan en hebben al doende steeds meer manieren gevonden die voor mij/ons werkten.

Anke wist zich goed in mij te verplaatsen en heeft meer dan voldoende bagage om met oefeningen te komen die je weer een stapje verder brengen. Ze beweegt met je mee en dat vond ik erg prettig. Ze laat je altijd in je waarde, maar confronteert je ook met haar vragen, om zo steeds verder tot de kern te komen.

Inmiddels is de band met mijn kind een stuk verbeterd, is de sfeer in huis prettiger en weet ik wat mijn aandachtspunten zijn (en nog wel even blijven, want oude patronen verander je niet helemaal in een paar maanden.. Maar het helpt enorm om te weten welk patroon het is en waar het vandaan komt!)

Mocht je twijfelen: ik zou zeggen, doen! Het was het voor mij in ieder geval meer dan waard.

Aukje

Heel erg bedankt voor de aangename workshop. Ik heb er erg veel uit meegenomen om te kunnen implementeren in onze opvoedingsstijl en in wie ik als mama wil zijn. 

Ik wens je heel erg veel succes met het goed afronden van jouw baan in loondienst en ook met de verdere uitbouw van jouw praktijk!

Ik ben zelf al veel aan de slag met mijn eigen ontwikkeling en dat geeft me veel hoop voor het goede verloop van onze groei samen, zowel als gezin als individu. Moest ik/moesten wij t.z.t. behoefte hebben aan coaching of begeleiding, kom ik zeker bij jou ten rade!

 

Maren