Als alleenstaande moeder vond ik het niet altijd makkelijk om met mijn temperamentvolle dochter om te gaan. Met Anke ben ik gaan kijken naar waar onze behoeften liggen, en hoe ik mijn dochtertje beter kan bereiken. Ik was heel erg bezig met hoe ik het zou moeten doen, met hoe opvoeden “hoort”. Ik heb dat aardig los kunnen laten. Als het voor ons tweetjes werkt, dan werkt het voor ons. Jammer als iemand daar andere gedachten over heeft. Ik vaar steeds beter op mijn innerlijk kompas. Conclusie: goed op mezelf blijven letten, voor mezelf blijven zorgen. Cliché, maar als het met mij goed gaat, gaat het met ons beiden goed.

Er zijn zeker nog pittige momenten geweest het afgelopen halfjaar, het leerproces is niet gestopt bij Anke. Maar we zijn bijvoorbeeld voor het eerst op vliegvakantie geweest met zijn tweetjes en daar hebben we enorm van genoten. Er werd goed geluisterd. Het was gezellig en relaxed. Ik baalde dat ik maar één week geboekt had. Zo fijn was het!

Anke is een lieve vrouw die naast je komt staan, en samen met je bepaalde (onhoudbare) situaties uitpluist. Mijns inziens leer je het meest van de inzichten die je zelf hebt, en Anke geeft je de ruimte dat te ervaren. Ze stuurt en begeleidt op een prettige manier. Ze heeft ons weer een zetje in de goede richting gegeven. En daar ben ik haar zeer dankbaar voor.

Sandy

Enorm bedankt voor de tijd en energie die je in ons hebt willen steken. Samen zijn we op zoek gegaan naar een training die aansluit op de wensen en behoeftes van onze pedagogisch medewerkers. Heel fijn dat er ruimte is om een training op maat te laten maken. Met al je geduld en aandacht, voor ieder individueel persoon, hebben ze zich open durven stellen en veel inzichten gekregen. Wat fijn dat je deze sfeer hebt weten te creëren binnen zo’n uiteenlopende (grote) groep. Heel erg bedankt voor deze mooie ervaring!

Marlinde Frijters, Clustermanager OpStoom

Wij hebben een paar maanden geleden een leerzame Webinar van Anke gevolgd. Haar manier van uitleggen sprak mij direct aan. Ik volgde haar al even. Later kregen we de mogelijkheid om een vrijblijvende krachtig consult/opvoedboost te boeken . Hier hebben wij dan ook gebruik van gemaakt. Anke stelt goede vragen en denkt goed mee. Wellicht dat wij in de toekomst ook met het vertaaltraject bij jou aan de slag gaan. 

Marcella

Voor de opvoeding van onze lieve en pittige dochter hadden we hulp nodig. Net op een moment dat we dachten: “het is toch niet alleen een fase en gaat wel over”, kwam Anke op ons pad met de ‘opvoedboost’. Een half uur waarin Anke mooi inzicht gaf in de behoefte en wensen van onze dochter. En een paar goede handvatten waar we meteen mee aan de slag konden. Een aanrader om bewuster aan de slag te gaan en stappen te zetten in het opvoeden van je (temperamentvolle) kind. 

Liselotte

Bedankt voor je hulp en lichtpuntjes tijdens het opvoedboost-gesprek. Voor nu is verdere hulp niet nodig, Wie weet tot ziens en Keep up the good work!

T.

De workshop is een heel goede manier om meer over je kinderen, maar vooral jezelf te leren. Door de kleine groep hadden we de mogelijkheid om goede persoonlijke analyses van Anke te krijgen, waarmee we nu verder aan het werk kunnen. Anke heeft niet veel woorden nodig om te begrijpen wat je uitdaging kan zijn, en je tips te geven hoe je daar aan kunt werken. Absoluut een aanrader als je soms met de handen in je haar zit bij het gedrag van je temperamentvolle kind! Nogmaals bedankt voor de goede workshop.

Adrian

Het was een fijne en duidelijke cursus, hoewel ik zelf al veel wist, toch wat andere aanvullingen en bevestigingen gekregen.
Vooral fijn om te weten dat een hoop uit spanningen door angst ontstaat en nu kan ik daar op in spelen.
Na een goed gesprek met mijn partner na de afspraak met Anke en wat daar uit was gekomen, doet hij ook meer zijn best en merk ik gelijk al meer rust in huis. Papa was helaas ook een groot spanningsveld voor hem. Hij werkt er nu zelf aan om zijn werk niet mee naar huis te nemen, hij zegt dat het daarmee te maken heeft waardoor hij zo kan reageren op het mannetje. Dat met het hartje gaan we nog uitproberen in het nieuwe schooljaar. Hij weet inmiddels dat ik een armband draag met zijn naam er op, dus ik zit nog iets te verzinnen, wat dan ook veilig is tijdens het spelen (dat hij niet ergens achter blijft hangen) of eventueel in z’n tasje kan meenemen wat dan gelijk staat aan mijn armband. De cursus heeft zeker wel verschil gemaakt voor ons!

Talitha

Ik heb bij Anke het vertaaltraject gevolgd in de hoop dat mijn jongens wat vrijer en zelfstandiger zouden worden. Dat ze wat stappen zouden maken zodat ik wat meer adem zou krijgen. Wat ik heel fijn vond, was dat er door Anke goed geluisterd werd en dat ze niks gek vond. En dat het resultaat van de vertaling zonder veel moeite is ontstaan. Het heeft mij en de jongens heel veel opgeleverd. Ik ben zelf wat meer gaan uitspreken wat belangrijk is voor mij. Dat ik vaker wil wandelen, dat mijn man en ik vaker met z’n 2e iets moeten gaan doen enz. Dat het niet iets is wat we doen als het uitkomt, maar dat het noodzakelijk is voor mij/ons zelf.

De kinderen stonden na de vertaling veel meer open voor de veranderingen die ik wenste. Dingen die ik al een tijd anders zou willen, lukten ineens. Ze staan nu open om dingen te leren. Ze gingen bijvoorbeeld uit zichzelf proberen hun veters te strikken of een knoop maken. Kleine dingen, maar grote veranderingen alles bij elkaar. ik zou het een ander echt aanraden om een vertaaltraject te doen, omdat je er zelf zoveel van leert en je kinderen volgen vanzelf. Het geeft je rust. Super bedankt voor de mooie vertaling!

 

 

Sonja

Ik gebruik het boekje in mijn werk als jeugdbeschermer. Vooral als ondersteuning in de onderbouwing hoe belangrijk erkenning geven is. Dat het belangrijk is om goed te bedenken dat het kind iets heel anders kan voelen dan hoe wij het voelen. En uitleg dat wanneer kinderen zich onbegrepen voelen de boosheid / frustratie toeneemt. Het boekje helpt op een fijne manier hierbij.

Daisy

Enige tijd geleden heb ik bij Anke een opstelling gedaan om meer inzicht te krijgen in mijn praktijk. Door mezelf en mijn praktijk in de ruimte te plaatsen, evenals mijn beperkende overtuigingen en krachten, kreeg ik inzicht in wat ik nu echt wil en welke stappen ik mag gaan zetten om van mijn praktijk een succes te maken. De vragen die Anke stelde, de antwoorden die al in mezelf zaten, het voelen en vooral zichtbaar maken, hebben mij zoveel gegeven. Ik was al op de goede weg, had al een duidelijke vraagstelling en wens t.a.v. mijn praktijk, en na de sessie met Anke kon ik weer grote stappen vooruit maken. Dank je wel, Anke, voor jouw expertise. Ik kon door de sessie dingen loslaten, andere dingen aantrekken en werd mijn praktijk.

Jerien