Dankjewel voor het volgen van je webinar. Het was weer informatief en je liefdevol connecten met je eigen kind (of een kind van de bso, waar ik werk) is een waardevolle tip. Die van mij is inmiddels 20 en heeft zich ontwikkeld als een heel temperamentvol mannetje tot een heel eigen en creatieve jonge man. Vooral de term liefdevol die jij veel gebruikt is zo treffend, het omvat veel en maakt je eerste stap hierin al zo anders.

 

Petina

Bedankt voor het interessante webinar. Met name de tip om dichtbij mezelf te blijven i.p.v. hard te werken om op te voeden en de ‘mijn kind wenst mij toe wat ik hem/haar toewens’ resoneerden enorm bij mij. Die dingen neem ik zeker mee!

Daisy

Na het zien en horen van jouw uitleg in het webinar, heb ik inzichten gekregen waarmee ik er weer een poosje tegenaan kan!

Nogmaals bedankt.

Moeder van 3

Mijn oudste dochter (bijna 3,5 jaar oud) kon helemaal los gaan met naar bed gaan. Of eigenlijk deed ze dat elke avond. Schreeuwen, slaan, huilen, bijna tot kotsen aan toe. Het naar bed brengen duurde ook altijd minstens 1,5 uur, maar vaak ook langer dan 2 uur. En eindigde bijna altijd in tranen, een knuffel en als ze dan eindelijk sliep, liep ik met een diepe zucht naar beneden. Om opnieuw met mijn man te bespreken wat ik toch anders kon doen.

Dankzij de inzichten van Anke heb ik geleerd dat ze juist wilde dat ik van me liet horen. Ik mocht meer voor mezelf opkomen op werk, in de relatie met mijn man, eigenlijk overal wel. Eerlijk zijn naar vriendinnen over mijn gevoel, zodat dat schreeuwen dat ik van binnen deed niet meer nodig was.

Nadat alles op zijn plek viel is het naar bed gaan weer een feestje: samen lezen, piraatje spelen, lekker knuffelen en ze gaat zelf in bed liggen om te slapen! Zelfs af en toe zonder piraatje spelen: mama, ik ga slapen. Geen urenlange heftige, negatieve invloed-sessies meer, maar korte, fijne momenten van geborgenheid waar we allebei zin in hebben. En als ze moe is en eerder wil slapen? Dan zegt ze dat gewoon! Terwijl ze voorheen zichzelf kon wakker houden tot na 21 uur, hoe moe ze ook was.

Ik had geen twijfel om met Anke samen te gaan werken hiervoor. Het kon alleen maar beter worden en een sessie waarbij zij niet aanwezig hoefde te zijn, ideaal! Wat wel spannend was; Dat ik aan mijn ‘zwakste eigenschap’ moest gaan werken: ja, zou dat wel gaan lukken? Het was ook confronterend, maar het voelde zo veilig bij Anke, dat er ruimte was voor alles, hoe pijnlijk het ook werd.

Ik zou dit absoluut aan anderen aanbevelen! Je kan er alleen maar gegroeid uitkomen. Je kind laat je zoveel zien en nu heb je de kans om te horen wat dan precies. Maak dus die afspraak voor een spiegelgesprek! Je hebt niks te verliezen en heeeeeel veel te winnen voor jezelf, je kind en het hele gezin. Dit is effectiever dan 100 psychologen bij elkaar.

 

Naomi (dochter, 3 jaar)

Met een temperamentvolle 3 jarige zoon in huis was het tijd voor actie. Na de filmpjes en 2 gesprekken met Anke kan ik met andere ogen kijken naar het gedrag van mijn zoon. Ik stel mezelf vaker de vraag waar zijn gedrag vandaan kan komen. Daarnaast weet ik dat een oplossing ook niet altijd nodig is. Accepteren is soms al genoeg. En dat geeft rust bij ons als ouders en bij mijn zoon.

Karin (zoon van 3 jaar)

Ik vond het een heel fijn gesprek. De dingen die jij hebt gezegd, hebben voor mij weer wat meer inzicht gegeven. Dat is heel fijn! Ik kom er in het nieuwe jaar zeker op terug om wellicht het coachtraject te starten.

Marije

Bedankt voor het webinar. Het was interessant om te volgen en dus heb ik intussen ook ingeschreven voor de cursus.

 

Eva 

Ik zocht naar een stukje controle/rust in het gezin. Anke heeft me geholpen te kijken naar wat het gedrag van onze dochter met mij doet, hoe het mij raakt.

Ik heb daar nu meer inzicht in gekregen en geleerd hoe ik anders kan reageren dan dat ik deed. Ik was wel heel benieuwd hoe het zou gaan, maar het was leerzaam en waardevol! Mooi om zo na te denken over jezelf, je kinderen en de interactie daartussen. Je staat echt even stil bij zaken waar je vaak niet zo diep over nadenkt. Je bent begripvol, meelevend en flexibel.

 

 

 

Rianne (voor dochter van 7 jaar)

Omdat we al jaren met het gedrag van onze temperamentvolle dochters sukkelen, dat we in een vicieuze cirkel zaten, zijn we de cursus bij Pentakel gaan doen. We zijn daardoor meer beginnen nadenken over wat er juist achter het gedrag zat en we probeerden ook op een rustigere manier om te gaan met alles, al lopen we helaas nog steeds tegen zaken op. Vooral de gesprekken waren voor ons heel fijn, het feit dat er concrete zaken op je eigen situatie worden aangereikt.

Stefanie, dochters van 8 en 5

We waren op zoek naar antwoorden / oplossingen over hoe het best om te gaan met het gedrag van onze oudste dochter. We wisten niet meer hoe het best zelf aan te pakken.

Het was heel interessant en leerrijk om situaties te bespreken en ze door Anke te laten analyseren. Sommige zaken klonken zo logisch als jij het dan zei, maar je moet er zelf maar opkomen. We zijn op andere manieren naar situaties beginnen kijken en ons zelf ook anders beginnen opstellen met een uitstekend resultaat als gevolg.

We hadden wel twijfel van tevoren; of het wel effectief nut had en niet te veel vaag en algemeen zou zijn en zo teveel ‘shakra’-toestanden zouden zijn.

Maar het traject bleek uiterst positief en zeer leerrijk.

Ik zou het absoluut aan anderen aanbevelen. Anke luistert zonder te oordelen. Ze heeft heel concrete voorstellen. Het is ook heel confronterend met momenten, maar daarom net zo leerrijk. Ik kan niet de vinger leggen op exact dit was de oplossing voor het gedrag, maar gaandeweg kwam je met ideeën en manieren van ermee om te gaan en naar te kijken. Het is ook ‘leuk’ om eens ‘echt’ je volledige verhaal te kunnen doen zonder schrik te hebben hoe de andere persoon zou reageren, je luistert echt naar de grond van het verhaal en gaat op zoek naar de reden van het gedrag zowel van de ouder als van het kind.

Als je nog twijfelt; gewoon doen, de stap zetten.

Sofie (dochter van 3 jaar)