Boos kind? Wil jij de boos heid de baas worden?
Wees gerust: je bent niet de enige. Sommige kinderen hebben een wat heftig temperament of een kort lontje.
In dit soort situaties vraag je je af:
-
- Waarom lukt het mij niet om mijn kind te kalmeren?
- Waarom doet mijn kind zo? (mijn) andere kinderen zijn veel rustiger.
- Ik wil zo graag dat mijn kind lekker in zijn/haar vel zit, maar zo voelt het momenteel helemaal niet.
Wil je het graag anders doen, maar weet je niet zo goed hoe? Je hoeft niet met je zorgen en vragen rond te lopen, want ik kan je vanuit eigen ervaring als moeder van een temperamentvol kind én vanuit mijn ervaring als coach en trainer helpen.
Wil je dat je kind minder driftbuien, huilbuien of woedeaanvallen heeft?
en dat áls die er toch zijn, ze minder heftig zijn en korter duren?
Schaf dan het werkboekje ‘boosheid de baas’ aan. Je kan dan samen met je kind aan de slag om de boosheid beter te begrijpen en onder controle te houden. Daarnaast leer jij hoe je op een liefdevolle manier grenzen kan stellen, zodat een ‘nee’ van jou, niet steeds weer een boze bui oproept.
In dit werkboekje krijg jij uitleg over de werking en functie van boosheid en verdriet. Daarnaast bevat het boekje oefeningen en opdrachten die je samen met je kind kan doen, invullen of maken.
Hoe zou je gezinsleven eruit zien als:
- Je begrijpt waar dit gedrag van je kind vandaan komt en je daardoor weet hoe jij, of je kind zelf die boze buien kan voorkomen.
- Je kind dus veel minder boze buien heeft
- Als er toch nog een boze zich aandient je weet wat werkt en dit kan toepassen.
- Je daardoor grenzen kan stellen op een manier die werkt
Je zult merken dat, door samen aan de slag te gaan hiermee, de emoties je kind minder overspoelen en hij/zij beter leert omgaan met de emotie. Hierdoor kan de emotie de ruimte krijgen, op een manier die voor jou en je kind werken. Wat zou dat je waard zijn?
Mijn manier van werken kenmerkt zich door een aantal principes:
Ik begeleid ouders met temperamentvolle, gevoelige, of boze kinderen en niet de kinderen zelf. Dat is veel effectiever: jij kan je kind zélf beter helpen, ook als ik straks niet meer in beeld ben. Én je doet dit voor je kind én jezelf, zonder dat je kind belast wordt met een ‘stempeltje’ of hokje. Hoe fijn is dat voor je kind?!
Daarnaast is dit op de lange termijn effectiever: wanneer je kind het over een tijdje weer even moeilijk heeft of er komt een nieuwe uitdaging, dan kan jij terugvallen op wat je hebt geleerd en hoef je je kind niet opnieuw naar een coach of therapeut te sturen, want jij weet zelf wat te doen. (En als jij het even niet meer weet, help ik je snel weer op weg).