Dit boekje over boosheid bij kinderen vind ik heel waardevol. Het geeft meer begrip over hoe boosheid werkt bij mijn eigen kinderen en ik kan dit ook meteen gebruiken in de praktijk als kindermindfulness trainer. Het geeft inzicht en daarbij meteen lucht! Dankjewel, Anke!

Groeten, Roos

Roos

Wat ik fijn vind aan het boekje is dat er goede tips in staan, maar ook fijne hulp lijstjes om in te vullen. Wanneer zit je in groen,oranje of rood. Welke activiteiten helpen met ontprikkelen. Het fijnste is om dit samen in te vullen als je kinderen oud genoeg zijn, ik heb dit samen met mijn partner gedaan omdat de kinderen nog te jong zijn. Wat voor mij ook een goede tip was om de “maar” weg te laten en bewust te worden hoe vaak je dit zegt.

Joyce

Ik gebruik het boekje in mijn werk als jeugdbeschermer. Vooral als ondersteuning in de onderbouwing hoe belangrijk erkenning geven is. Dat het belangrijk is om goed te bedenken dat het kind iets heel anders kan voelen dan hoe wij het voelen. En uitleg dat wanneer kinderen zich onbegrepen voelen de boosheid / frustratie toeneemt. Het boekje helpt op een fijne manier hierbij.

Daisy

Mijn dochter(5jaar) heeft het niet altijd gemakkelijk en om dan als mama kalm te blijven is het niet evident. Het werkboekje gaf me een inkijk in hoe ik de situatie met mijn dochtertje kan verbeteren.

Ik kon hier bruikbare tips uithalen zoals het werken met het stoplicht om sommige driftbuien te vermijden of op zn minst te zien aankomen. Het boekje werkt ook om als mama je emoties te kunnen verwoorden. Doordat je samen met elkaar aan de slag gaat lukt het om elkaar beter te begrijpen.

Ik kan er nu ook altijd naar teruggrijpen als ik het nodig heb. Er is nu meer rust in ons gezin.

Eline